Massage & taping

Viviën is gediplomeerd paardensportmasseur. Zij heeft haar opleiding genoten bij ‘De Bascule’, onder leiding van Gisella Bartels (erkend dierfysiotherapeut) en Joke Schotel.
Ook is zij aangesloten bij  PaardenMassageNederland.nl.
Bij Centrum Dry Needling (Andrea Schachinger) heeft Viviën haar cursus ‘Advances Equine Chain Taping gevolgd. Daarnaast volgt Viviën regelmatig bijscholingen en cursussen rondom sportmassage, taping, shiatsu massage, drukpuntmassage en management.

Viviën is aangesloten bij de enige beroepsvereniging van paardensportmasseurs in Nederland: https://vpsn.nl/

Consult & behandelmogelijkheden

Sportmassage VIP behandeling; geef je paard of pony een flinke boost & ervaar de voordelen van paardensportmassage!
3 behandelingen binnen 6-7 weken: Daarna periodiek (maandelijks, 2 maandelijks, per kwartaal, per half jaar) in overleg, afhankelijk van je paard, je ambities en je management.

Een eerste consult duurt iets meer dan een uur en bestaat uit een intakegesprek en een uitgebreide bewegingsanalyse. Het paard of de pony wordt hierbij bekeken in stand en tijdens het bewegen, zowel op harde als op zachte bodem. Aansluitend zal de eerste massagebehandeling plaatsvinden.

Een 2e massageconsult vindt plaats binnen 2-3 weken inclusief een korte bewegingsanalyse aan de longeerlijn, duur: gemiddeld 1 uur.

Een derde massageconsult binnen 2-3 weken na het 2e consult, duur: gemiddeld 45 minuten.

Daarna kan volstaan worden met een periodieke massagebehandeling. Hoe vaak is afhankelijk van het gebruiksdoel en het type paard.

Tarieven:
De intake inclusief een uitgebreide bewegingsanalyse is gratis bij een eerste massagebehandeling.

  • Sportmassage VIP behandeling; 160 euro. 3 uitgebreide sportmassage behandelingen binnen 6 weken, inclusief een uitgewerkt trainingsadvies op maat voor jouw paard/pony via de mail en de mogelijkheid tot  het insturen van filmpjes ter beoordeling van de voortgang. (Bedrag in 1x te voldoen bij de 1e behandeling)
  • Sportmassage behandeling; 60 euro
  • Sportmassage behandeling shetlander, A of B pony; 50 euro
  • Medical Taping. Indien nodig alleen als aanvulling op de massagebehandeling; €7,50.

Prijzen zijn incl. 21% BTW en exclusief reiskosten.
Tot 10 km vanaf Oostvoorne 3233 XA geen reiskosten.
Vanaf 10 km vanaf Oostvoorne: (€ 0,50 per kilometer (retour) vanaf 3233 XA ). Vanaf 3 paarden op 1 adres vervallen de reiskosten. Neem contact op voor meer informatie via: vivien@kribbemensport.nl

Waarom Sportmassage voor paarden?

Topsporters laten zich regelmatig door een sportmasseur behandelen. Ter voorkoming van blessures, als voorbereiding op een zware prestatie of na een wedstrijd.

IMG_6485bbEen paard in de sport kun je vergelijken met een topsporter! Een paard kan heel veel baat hebben bij een regelmatige sportmassage. Dit kan preventief gebeuren, om eventuele spierproblemen voor te zijn, maar ook vóór een wedstrijd om alle spieren soepel te maken en het paard te gymnastiseren. Of na een zware prestatie om alle afvalstoffen sneller af te laten voeren en de spieren te laten ontspannen.

Rijtechnische problemen, zoals niet willen nageven, slecht inbuigen of zich moeilijk kunnen ontspannen zijn met sportmassage enorm te verbeteren.

Ook voor paarden die niet in de sport lopen kan een massage bijzonder ontspannend en aangenaam zijn en kunnen eventuele blokkades en ongemakken in het lijf wordt weggenomen. Paarden die herstellende zijn van een blessure of die boxrust hebben kunnen ook veel baat hebben bij een massage. Uiteraard in overleg met uw eigen dierenarts.

Equine Medical Taping & Chain Taping

Om een massagebehandeling langer door te laten werken en het zelfherstellend vermogen van het paardenlichaam nog beter te ondersteunen kan Viviën ook gebruik maken van Medical Taping.

Het tapen van paarden is een relatief nieuwe, maar sterk in populariteit groeiende behandelmethode. Met behulp van taping worden zwakke plekken in het lichaam worden ondersteund. Taping kan helpen bij pijnbestrijding, spierondersteuning, revalidatie en ter voorkoming van blessures.

Met Chain Taping zijn we in staat spiergroepen en bindweefsel te beïnvloeden. We kijken naar verbindingen en beïnvloeden zo het gehele paardenlichaam. Het resultaat? Een beter functionerend paard, door verbetering van spierfuncties en ondersteuning van het weefsel.