Menbewijscursus

Menbewijs cursus bij u op stal?

Indien u zelf geschikte paarden en een locatie heeft en voldoende kandidaten kan Vivien op locatie de lessen verzorgen voor het Menbewijs Enkel- en tweespan! Neem contact op voor meer informatie.

Waarom Menbewijs halen?

Mennen is een prachtige bezigheid, maar ook een tak van sport die voldoende kennis en ervaring vereist. Je werkt met paarden en je begeeft je in het (steeds drukker wordende) verkeer, vaak ook met passagiers. Dan is het wel zo veilig als je vol vertrouwen op pad gaat omdat je hebt aangetoond dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt.Ook is het plezierig om in groepsverband dezelfde uitdaging aan te gaan, zodat je ook gezamenlijk kunt oefenen en van elkaar kunt leren.

Wie kan het menbewijs halen?

Iedereen van 12 jaar of ouder met affiniteit met paarden kan het Menbewijs halen.

Wat leer ik tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je meer over de verzorging van en omgang met je paard, maar vooral over het mennen zelf. Zo oefen je de juiste grepen aan de leidsels op een mentoestel en krijg je tips en uitleg over het correct optuigen en in- en uitspannen van je paard. Tevens worden tijdens de theorielessen de 2 boeken besproken die getoetst worden tijdens het theorie-examen.

In de praktijklessen komen diverse rijvaardigheidsoefeningen op de openbare weg aan bod en leer je de aanspanning veilig en vlot door het verkeer heen te rijden. Dit is een belangrijk onderdeel van het praktijk examen.

Hoe ziet het examen eruit?

Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkonderdeel. Bij het theorie-examen beantwoord je multiple choice vragen over het mennen, de verkeersregels en algemene vragen over paarden.
Het daarop volgende praktijkexamen. Tijdens het pratijk examen tuig je op, span je in en ga je de openbare weg op. De examinator beoordeelt dan hoe je op verkeerssituaties reageert, maar ook of je je aanspanning goed onder controle hebt en houdt. Hoe je je groom aanstuurt enz.

Hoeveel lessen heeft u nodig?

Dit is afhankelijk van uw ervaring met paarden en eventuele menervaring. Gemiddeld zijn 10-12 lessen wel nodig om u het achenbach systeem en het veilig mennen van een aanspanning volledig eigen te maken.

Wat kost het?

Dit is afhankelijk van het aantal personen en het benodigd aantal lessen en is dus maatwerk. Neem contact op voor meer informatie of een offerte!

Klik hier voor het promotiefilmpje! logo veiligheidscertificaat