Massage & Osteopathie

Waarom Sportmassage voor paarden?

Een paard in de sport kun je vergelijken met een topsporter! Een paard heeft veel baat bij een regelmatige sportmassage. Dit kan preventief gebeuren, om eventuele spierproblemen voor te zijn en ter voorkoming van blessures, maar ook vóór een wedstrijd om alle spieren soepel te maken en het paard te gymnastiseren. Of na een zware prestatie om alle afvalstoffen sneller af te laten voeren en de spieren te laten ontspannen.

Rijtechnische problemen, zoals niet willen nageven, slecht inbuigen, moeite hebben met zijgangen of zich moeilijk kunnen ontspannen zijn met sportmassage enorm te verbeteren.

Ook voor paarden die niet in de sport lopen kan een massage bijzonder ontspannend en aangenaam zijn en kunnen eventuele blokkades en ongemakken in het lijf wordt weggenomen. Paarden die herstellende zijn van een blessure of die boxrust hebben kunnen ook veel baat hebben bij een massage. Uiteraard in overleg met uw eigen dierenarts.

Equine Medical Taping

Om een massagebehandeling langer door te laten werken en het zelfherstellend vermogen van het paardenlichaam nog beter te ondersteunen kan Vivien ook gebruik maken van Medical Taping. Met behulp van medical taping worden zwakke plekken in het lichaam ondersteund. Medical taping kan helpen bij pijnbestrijding, spierondersteuning, revalidatie en ter voorkoming van blessures. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en voedingsstoffen makkelijker aangevoerd. Het resultaat? Een beter functionerend paard, door verbetering van spierfuncties en ondersteuning van het weefsel.

Vivien is gediplomeerd paardensportmasseur en Osteopaat voor paarden in opleiding.
Kijk voor meer informatie over haar opleidingen hier!

Vivien is aangesloten bij dé beroepsvereniging van paardenmasseurs in NL: https://vpsn.nl/

Vivien is ook te vinden in het kwaliteitsregister van Paardenmassage Nederland.
“In dit register vind je een uitstekende sportmasseur voor paarden. Hierin staan namelijk sportmasseurs die de zeer uitgebreide, geaccrediteerde jaaropleiding tot sportmasseur voor paarden bij Bartels Horse & Health Instituut met goed gevolg hebben afgerond. Bovendien houden ze hun kennis op peil door nascholingen te volgen. Dit register bestaat sinds 2009 en dient als kwaliteitsregister.  De sportmasseurs uit dit register zijn een hele goede en veilige keus voor wie zijn of haar paard door een deskundige professional wil laten begeleiden en masseren”.

Consult & behandelmogelijkheden

Een eerste consult duurt iets meer dan een uur en bestaat uit een intakegesprek en een uitgebreide bewegingsanalyse. Het paard of de pony wordt hierbij bekeken in stand en tijdens het bewegen. Aansluitend zal de eerste massagebehandeling plaatsvinden.

Een volgend massageconsult vindt idealiter plaats 3-6 weken na de eerste behandeling en is  inclusief een korte bewegingsanalyse. Duur: gemiddeld 45 minuten tot een uur.
Hoe vaak je een paard/pony het beste kunt laten behandelen is afhankelijk van het gebruiksdoel en het type paard/pony.

Tarieven per 1/1/2024:
De intake inclusief een uitgebreide bewegingsanalyse is gratis bij een eerste massagebehandeling.

  • Sportmassage behandeling; 70 euro
  • Sportmassage behandeling shetlander, A of B pony; 60 euro
  • Medical Taping. Gratis bij een sportmassage behandeling.
    Losse Medical taping behandeling vanaf €5,-.

Prijzen zijn incl. 21% BTW en exclusief reiskosten.
Tot 10 km vanaf Oostvoorne 3233 XA geen reiskosten.
Vanaf 10 km vanaf Oostvoorne: (€ 0,45 per kilometer (retour) vanaf 3233 XA ). Bij meerdere paarden op 1 adres worden de reiskosten verdeeld.